søndag 26. januar 2014

Twitter - Slik lager du en god profil

Tips for en god Twitter-profil
Profilen din er viktig. I alle fall om du ønsker å bli funnet på Twitter. Det er på bakgrunn av den mange avgjør om de vil følge deg eller ikke. Så hva bør du legge vekt på?

1. Navn

Bruk ditt virkelige navn på Twitter. Det virker mest seriøst og gjør at du er lettere søkbar.


2. Brukernavn

Det skal du gjøre kort og gjenkjennelig. Brukernavnet bør være så “nær” navnet ditt som mulig. Nå er jo mange navn “tatt” på Tvitter. Ønsker du å være @larsen eller @pia på Twitter er du noen år for sent ute. En  Larsen må da lete etter ledige alternativer som OsLarsen, Larsen99 eller LarsenOs.
Brukernavnet blir nettadressen din på Twittter, typisk www.twitter.com/grimmert og det som brukes når  noen skal si noe om deg eller til deg på Twitter.
Du har ikke mange tegn å leke med. Twitter setter en maks grense på 15. Men hold det gjerne kortere for husk at plassen på Twitter er svært begrenset. Lange brukernavn blir oftere ofret når noen skal lage et tweet på maks 140 tegn.

3. Bio

Her har du inntil 160 tegn til å fortelle om deg selv. Bruk de, og vei ordene på gullvekt. Ordene du benytter her kan løfte deg opp i både Twitter og Google søk. Men først og fremst skal du bruke plassen til å beskrive hvem du er og hva du tvitrer om, så vi kan avgjøre om vi ønsker å følge deg.

4. Posisjon

Si hvor du holder til. Og er det på et lite sted, nevn gjerne et større i nærheten som alle vet hvor er. Typisk Sotra - Bergen

5. Lenke

Legg en lenke til hjemmesiden din. Kanskje din personlige blogg, eller firmaets hjemmeside? Du kan også la lenken peke til LinkedIn-profilen din. Bruk lenken til å gjøre det lett for folk å finne ut mer om deg.

6. Profilbilde

Ifølge HobSpot har Twitter-profiler med bilde 10 ganger så mange følgere som de uten. 10 ganger’n er jo slett ikke skapt av bilder alene, men det illustrerer at mangel på bilde er tegn på en kjedelig og lite aktiv konto. Bruk helst et lett gjenkjennelig bilde, gjerne det samme bildet som du benytter på LinkedIn.  Og husk at bildene vises i veldig lite format. Et smilende ansikt er gjerne det vi trenger. Bildet vises ved siden av navnet ditt hver gang du sier noe på Twitter.

7. Toppbilde

Toppbildet er langt mindre viktig enn profilbildet. Det vises kun når noen er inne på profilen din, og det er folk sjelden. Det meste skjer i nyhetsstrømmen på Twitter. Toppbildet kan være stort, anbefalt størrelse er 1252 x 626 piksler. Mange synes det blir litt voldsomt å blåse opp seg selv i stort format. Bruk et vakkert bilde, kanskje noe som på en eller annen måte er assosiert til deg. Jeg bruker et bilde av Bryggen i Bergen. Noe vakrerer er jo vanskelig å finne;)

8. Favoritter og Lister

I venstremargen på profilsiden din står
- Tweets
- Følger
- Følgere
- Favoritter
- Lister
De tre første er det jo lett å forstå betydningen av. Men favoritter og lister krever kanskje et par kommentarer. Når du favorittmarkerer en tweet  er det en hyggelig beskjed til den som har skrevet tweeten at dette synes du var bra.
Å bruke favoritter er en super måte å spare på Tweets på. Jeg kan favorittmarkere en tweet som jeg ser leder til interessant innhold for så siden gå tilbake og lese innholdet den peker til.
Hvis du er nysgjerrig på en person på Twitter kan det være interessant å se hva vedkommende har favorittmarkert. Du må altså være klar over at favorittmarkeringer er en offentlig handling. Andre kan se dine favoritter.


Lister er måten å gjøre Twitter virkelig nyttig på. Følger du mange kan du gruppere de i lister slik at du har lett tilgjengelig det innholdet som er mest interessant for deg. Med det er også slik at når noen går inn på din profil kan de fra venstremargen se både hvilke offentlige lister du har laget, og hvilke lister du er med på.Lite jobb

Veldig mye mer enn punktene over kan du ikke gjøre med Twitter-profilen din. Ta deg den korte tiden det tar å lage en god profil. Så starter moroa: Følg interessante mennesker, lytt og lær, engasjer deg i spennende diskusjoner. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar