fredag 3. januar 2014

Twitter: De 10 beste fra Bergen

Erna er dronningen og Davy kongen blant bergenserne på Twitter

En bergenser på maks 140 tegn kan jo høres ut som en selvmotsigelse. Men noen her i Hansastaden begynner å bli virkelig flinke.  Her kommer mine favoritter


Davy Wathne @TV2Davy 69.885 følgere
Sportsanker hos TV 2. Sjeldent slagferdig med 140 tegn. Formulerer seg alltid godt, ofte vittig og fyren har peiling på fotball. Lar seg også engasjere av gode debatter.

Erna Solberg @erna_solberg 79.158 følgere
Ikke helt på Jens sitt nivå, men hun kommer seg kraftig. Hun virker, også på Twitter, ekte, skikkelig og ordentlig. En person man får tillit til. Aller best når hun er litt privat synes jeg, som da hun deler at Doris Lessing er yndlingsforfatteren.

Leo Ajkic @leoajkic 29.339 følgere
Han får plusspoeng for å ha Bo$$ som en del av bio;). Da snakker vi om boss på engelsk, ikke bergensk. Deler kule bilder, festlig språk. Introduserer overraskende forkortelser. En fest å følge!

Sportsklubben Brann @skbrann 7.744 følgere
Oppdateres hyppig og bra av medieavdelingen til Sportsklubben. Men det blir litt kjedelig av og til, vis frem mer lidenskap! Veldig gøy om språksterke spillere kan komme på banen. Da tror jeg potensialet er større enn 7.744 følgere

Filip Rygg @filiprygg 5.478 følgere
Byutviklingsbyråd for KrF i Bergen. Virkelig et eksempel til etterfølgelse for andre lokalpolitikere. Er aktiv, argumenterer bra, raus med skryt til andre og går ofte i dialog. Byr på mer enn politikk også. Vil gjerne ha tips om god hiphop. Langt sprekere enn det du kanskje vil forvente av en KrFer. Kan gjerne følges på Facebook og Instagram også.

Marit Warncke @BNmarit 4.420 følgere
BN for Bergens Næringsråd hvor hun er leder. En av alt for få gode stemmer fra næringslivet, flink med eget innhold og til å løfte frem andre innen det vestlandske næringsliv. Et typisk eksempel på at lederen får langt flere følgere enn foreningen, både BN Marit og NHOs Kristin Skogen Lund har mange flere personlige følgere enn det organisasjonene de leder har på Twitter.

Amin Askar @Askar Amin 2,539 4673
Å kalle nr 22 hos Brann en bergenser er vel å ta i. Men vi elsker ham, som vi elsket en annen østfolding, Raymond Kvisvik. Askar er inne blant mine bergenske favoritter med god margin så lenge han spiller og oppfører seg som han gjør. En utmerket Brann-ambassadør også på nett. Lover å takke ham på Twitter for alle mål i 2014!

Gard Steiro @gsteiro 2.212 følgere
Det er en glede å følge det redaksjonelle arbeidet og den digitale satsingen til BT om dagen. På Twitter er sjefsredaktøren stadig mer aktiv og lett tilgjengelig. Han og BT fortjener å bli heiet på!

Henning Warloe @HWarloe 3.966 følgere
Høyres eks-stortingsrepresentant tok Twitter med storm i fjor. En bio som slår fast at han er på Twitter for å bekjempe ironi, tøys og tull. Ingen får meg til å le mer enn mr Warloe!

Trude H. Drevland @drevland 3.990 følgere
Slår selvsikkert fast at i sin bio at hun er ordfører i Norges vakreste by. Og på Tvitter skal Norges vakreste by være stolt av ordføreren sin! Hun løfter flott frem godt innhold fra Bergen og tar klare og gode debatter når det trengs!

Dette er jo en høyst subjektiv liste. Men alle vil ha glede av å følge gode bergensere på Twitter. Kom gjerne med forslag til andre favoritter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar