mandag 13. januar 2014

Bruk LinkedIn før og etter møter

Logo LinkedIn
Sett av tre minutters til LinkedIn før møtet ditt. Avse ett minutt etter også. Det kan være svært godt anvendt tid.  Jeg gjør det gjerne slik:

Før møtet
Besøker jeg LinkedIn-profilen til nye mennesker jeg skal møte. Med omtrent 1 million nordmenn på LinkedIn finner jeg de aller fleste. Hva oppnår jeg ved å kikke på profilen:

Jeg lærer meg hvordan hun ser ut. I alle fall om hun har vett på å bruke et godt gjenkjennelig profilbilde. LinkedIn er ikke stedet for å la profilbildet være logoen til Manchester United...

Jeg ser hvor hun har arbeidet tidligere. Hvilke grupper hun er med? Hvilken utdannelse har hun? Her er det godt grunnlag for small-talk.


Slik får jeg se at
jeg har 144 felles kjente
med en person.
Jeg ser om vi har noen felles kjente. Om det er et veldig viktig møte kontakter jeg kanskje en felles bekjent og spør om noen tips for å gjøre møtet ekstra vellykket.

Jeg lærer mer om bedriften til vedkommende. Her er jeg jo litt avhengig av hvor omfattende bedriftsprofil de har laget. Men uansett kan jeg lære noe om hva slags kolleger hun jeg skal møte har. Kjenner jeg noen som jobber der nå? Som har arbeidet der tidligere?

  En liten kikk på LinkedIn gjør altså at jeg føler meg bedre forberedt før møtet.


  Etter møtet
  Har møtet gått bra sender jeg en invitasjon til å connecte på LinkedIn etter møtet. Jeg gjør det aldri før møtet om jeg ikke har møtt vedkommende før, det kan virke litt påtrengende, rart og masete. Men raskt etter møtet er det tid for slikt. Da endrer jeg gjerne standardbudskapet på LinkedIn og kan si noe ala ”Tusen takk for et hyggelig møte. Jeg håper jeg kan få lov å ”spare på” deg her”? Kanskje legger jeg til en liten referanse til det vi snakket om også.

  Du skal være veldig rar om du synes det er uhøflig å motta en LinkedIn-forespørsel etter et møte. Etter all sannsynlighet blir forespørselen akseptert. Etter flere hundre forespørsler har jeg aldri opplevd noe annet.

  Med LinkedIn-henvendelsen oppnår du muligens et lite ”puff” som gjør at møtet blir mer verdifullt. Kanskje sjekker hun du har møtt LinkedIn-profilen din og blir mer overbevist om at du er hel ved? Kanskje tjener mailen for LinkedIn som en påminnelse til å gå videre med det dere avtalte i møtet?

  Men den største effekten av å ha min nye forbindelse på LinkedIn opptrer i ukene, månedene og årene som kommer:

  • Jeg blir mer synlig. Bruker min nye forbindelse LinkedIn av og til vil hun se hva jeg deler. Typisk faglig nyttige tips, informasjon om iProspect-arrangementer etc. Sjansen for at jeg går i glemmeboken blir mindre.
  • Jeg kan følge med på min nye forbindelse. Sier hun noe på LinkedIn jeg kan/bør engasjere meg i? Hva liker og kommenterer hun av innlegg? Hvilke nye forbindelser får hun?
  • Spesielt verdifullt ved jobbskifter! Får min LinkedIn-venn ny jobb får jeg beskjed via LinkedIn. Hurra! Det kan være tid for å:
   • Gratulere med ny jobb. Det skal du selvsagt gjøre. Kanskje bør du på en hyggelig måte fiske etter om dere bør gjøre noe samme nå?
   • Spørre hvem du bør forholde deg til der hun slutter. Om hun som nå jubler over ny jobb var din hovedkontakt der hun sluttet bør du spørre om hvem du skal forholde deg til nå.
   • Feire at dørvokteren er borte. Kanskje blokkerte LinkedIn-forbindelsen din adgang til bedriften hun arbeidet i? Når du via LinkedIn får beskjed om at hun endelig er borte er det kanskje tid for et nytt fremstøt mot den bedriften. Jippi!


  Lite jobb
  Kanskje høres dette litt omfattende ut, men det er det slett ikke. Jeg bruker de tre minuttene før et møte og et minutt etterpå. Det holder i massevis. I tillegg vekkes LinkedIn-appen ofte til liv på Bybanen på vei hjem fra jobb. Slik holder jeg meg fint oppdatert på hva som skjer med mine forbindelser på veien fra Florida til Paradis (for ikke-Bergensere: To av de fantastiske stoppene på Bybanen).

  LinkedIn sparer meg for mye av tid, gir meg gode leads og knytter meg tettere til nettverket mitt. Jeg kan oftere være den hyggelige fyren jeg ønsker å være – en som hyppig gir råd og små oppmuntringer. Nå har jeg god oversikt over nettverket mitt, ikke en rotet skuff med utdaterte visittkort fra forbindelser som nå kanskje har fått ny jobb.

  Flere tips til hvordan LinkedIn kan brukes bedre i møtesammenheng? Kommentarfeltet er åpent!

  1 kommentar:

  1. As would possibly be} probably conscious, there are two major 홀덤 forms of roulette wheels, American and European. For all intents and purposes, the European wheel is strictly higher than the American wheel. We’ll get to the significance of this shortly into the article. When half in} roulette at a stay on line casino Canada, vital thing} takeaway from Pedro’s win is that French Roulette is one of the|is among the|is doubtless considered one of the} finest games to play for Return to Player proportion .

   SvarSlett