torsdag 5. september 2013

Hadde Stoltenberg fremdeles jobbet i SSB ville han stemt Venstre


Valgkampen er snart over. Absolutt alle målinger har vist solid borgelig flertall. Hvilke stemmer vil da telle ved valget? Stemmene på Høyre, FrP, Venstre og KrF! Maktforholdet blant de ikke-sosialistiske partiene blir avgjørende for politikken som føres.


Jens Stoltenberg
Stoltenberg er en av landets fremste regnemestre og en fornuftig fyr. Valgdagen vil han skjønne at den rød-grønne regjeringen er ferdig. Jeg tror han ønsker minst mulig FrP-innflytelse på politikken, mens både Venstre og Høyre kan føre en politikk han ikke er dundrende uenige i. Noen endringer som ostetoll og annet tull vil han sikkert smile over at blir fjernet.
Så hadde Jens ikke vært statsminister, men fortsatt i jobben sin i SSB, tror jeg kanskje han hadde tenkt at hmmm, jeg må sørge for at stemmen min teller ved dette valget. Dyktige Erna blir statsminister, skal jeg støtte henne eller bør jeg gi min stemme til Venstre for å unngå et blåblått flertall? Uansett vil jeg gjerne bidra til at gjennomslaget for FrP blir så lite som mulig, da vil jo ikke en stemme på Ap telle i år, så det får bli Erna eller Trine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar